Du behöver
- 200 g kavring
- 75 g smör eller margarin
- 4 st gelatinblad
- 1 st burk matjesill 200 g
- 2 msk gräslök
- 3 dl gräddfil
- 250 g kesella mager
- 2 krm peppar
- 1 msk spad från sillen
Garnera med:
rädisor gräslök
Det här behövs:
Gör så här
1
Smula sönder brödet, gärna i matberedare. Tillsätt smält smör och blanda väl. Tryck ut brödblandningen i en form med löstagbar botten som är 24 cm i diameter. Ställ formen i kylen.
2
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i 5minuter.
3
Ta upp sillen, spara sillspadet, och hacka sillen fint. Blanda med gräddfil, kesella, peppar och sillspad.
4
Ta upp gelatinbladen och smält på svag värme. Rör ner i smeten och häll i formen. Ställ kallt i 4 timmar. Garnera med gräslök och rädisor.