Du behöver

  • 200 g kavring
  • 75 g smör eller margarin
  • 4 st gelatinblad
  • 1 st burk matjesill 200 g
  • 2 msk gräslök
  • 3 dl gräddfil
  • 250 g kesella mager
  • 2 krm peppar
  • 1 msk spad från sillen

Garnera med:

rädisor gräslök

Det här behövs:

Gör så här

1
Smula sönder brödet, gärna i matberedare. Tillsätt smält smör och blanda väl. Tryck ut brödblandningen i en form med löstagbar botten som är 24 cm i diameter. Ställ formen i kylen.

2
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i 5minuter.

3
Ta upp sillen, spara sillspadet, och hacka sillen fint. Blanda med gräddfil, kesella, peppar och sillspad.

4
Ta upp gelatinbladen och smält på svag värme. Rör ner i smeten och häll i formen. Ställ kallt i 4 timmar. Garnera med gräslök och rädisor.