Du behöver

  • 6 st filodeg stora ark
  • 50 g smör eller margarin

Fyllning:

1 st rödlök
1 msk smör eller margarin
80 g babyspenat
salt och peppar
200 g fetaost
1 dl turkisk yoghurt
1 st vitlöksklyfta
2 msk pinjenötter
125 g mozzarella

Pensling:

ägg sesamfrö

Servera med:

sallad blandade sorter

Ugn: 200°

Det här behövs till 4 port:

Gör så här

1
Skala, dela löken på mitten och skiva den. Fräs löken mjuk i smör. Rör i spenaten och fräs någon minut tills den är mjuk. Krydda med salt och peppar och låt svalna.

2
Mosa fetaosten och mixa den till en kräm med yoghurt. Pressa i vitlöken.

3
Smält smöret. Lägg ut ett degark och pensla det med smör. Lägg på resten av arken och pensla mellan varje ark.

4
Bred på yoghurtkrämen, lägg på spenatfräset och strö över pinjenötter. Dela mozzarellan i bitar och lägg på. Vik in kortsidorna och rulla ihop som en rulltårta. Lägg rullen på en plåt med bakplåtspapper med skarven ner. Pensla med uppvispat ägg och strö över sesamfrö. Grädda i 20 minuter. Servera en sallad till.


Kommentar:
Filodeg är en papperstunn deg gjord på vetemjöl, olja, salt och vatten. Degen kan köpas färdig och du hittar den i frysdisken i de stora matvarukedjorna.

Lägg en fuktig handduk över filodegen eftersom den torkar så fort!