Du behöver

  • 0.5 st gul lök
  • 2 msk smör eller margarin
  • 500 g vit fiskfilé
  • 3 msk matlagningsgrädde
  • 1 msk potatismjöl
  • salt och peppar

Dressing:

2 dl turkisk yoghurt
3 msk mango chutney

Till servering:

4 st hamburgerbröd
salladsblad
0.5 st rödlök
gurka inlagd
ärtskott
ugnspotatis

Det här behövs till 4 port:

Gör så här

1
Hacka löken och fräs den mjuk i smör. Låt svalna lite.

2
Skär fisken i bitar och lägg i matberedare. Tillsätt lök, grädde, potatismjöl, salt och peppar och kör till en smet. Forma 4 biffar och stek i smör 3 minuter per sida.

3
Blanda yoghurt och mango chutney och smaka av med salt och peppar.

4
Lägg ihop hamburgarna med hamburgerbröd, sallad, skivad lök, gurka, ärtskott och dressing.