Du behöver
- 300 g grönsaker broccoli, purjolök
- 0.5 msk matfett
- 1.5 msk vetemjöl
- 2 dl mjölk
- salt peppar
- 1 dl riven ost
- 200 g kassler
Servera med:
bröd
Ugn: 250°
Det här behövs till 2 port:
Gör så här
1
Koka grönsakerna nästan mjuka i så mycket lättsaltat vatten att det täcker grönsakerna. Låt de rinna av i durkslag. Lägg över grönsakerna i två smorda portionsformar.
2
Smält matfett och rör ner vetemjöl. Späd med mjölk under omrörning och låt såsen koka i 3 minuter. Smaka av med salt och peppar.
3
Tillsätt osten och låt den smälta i såsen. Häll såsen över grönsakerna. Skär kasslern i små tärningar och strö över grönsakerna och ostsåsen. Gratinera högt upp i ugnen i ca 10 minuter. Servera med bröd.