Du behöver

  • 300 g grönsaker broccoli, purjolök
  • 0.5 msk matfett
  • 1.5 msk vetemjöl
  • 2 dl mjölk
  • salt peppar
  • 1 dl riven ost
  • 200 g kassler

Servera med:

bröd

Ugn: 250°

Det här behövs till 2 port:

Gör så här

1
Koka grönsakerna nästan mjuka i så mycket lättsaltat vatten att det täcker grönsakerna. Låt de rinna av i durkslag. Lägg över grönsakerna i två smorda portionsformar.

2
Smält matfett och rör ner vetemjöl. Späd med mjölk under omrörning och låt såsen koka i 3 minuter. Smaka av med salt och peppar.

3
Tillsätt osten och låt den smälta i såsen. Häll såsen över grönsakerna. Skär kasslern i små tärningar och strö över grönsakerna och ostsåsen. Gratinera högt upp i ugnen i ca 10 minuter. Servera med bröd.