Du behöver
- 5 dl vatten
- 1 st hönsbuljongtärningar eller grönsaksbuljongtärning
- 1 st morot stor
- 100 g blomkålsbuketter
- 50 g sockerärtor
- 50 g färsk spenat eller mangold
- salt och peppar
- färsk timjan
Toast:
4 skiva vitt bröd
3 msk creme bonjour paprika chili
2 skiva skinka rökt
Det här behövs till 2 port:
Gör så här
1
Koka upp vatten och buljongtärning i en gryta. Skala och skiva moroten. Lägg morotsskivorna och blomkålsbuketterna i buljongen och koka dem mjuka.
2
Tillsätt sockerärtor och spenat. Smaka av soppan med salt och peppar, strö över färsk timjan.
3
Bred osten på brödskivorna. Lägg skinka på två av skivorna. Täck med de andra skivorna med osten nedåt mot skinkan. Rosta i smörgåsgrill i 3–4 minuter. Dela de dubbla smörgåsarna på diagonalen.