Grönsakssoppa med toast

Du behöver 5 dl vatten 1 st hönsbuljongtärningar eller grönsaksbuljongtärning 1 st morot stor 100 g blomkålsbuketter 50 g sockerärtor 50 g färsk spenat eller...

Du behöver

  • 5 dl vatten
  • 1 st hönsbuljongtärningar eller grönsaksbuljongtärning
  • 1 st morot stor
  • 100 g blomkålsbuketter
  • 50 g sockerärtor
  • 50 g färsk spenat eller mangold
  • salt och peppar
  • färsk timjan

Toast:

4 skiva vitt bröd
3 msk creme bonjour paprika chili
2 skiva skinka rökt

Det här behövs till 2 port:

Gör så här

1
Koka upp vatten och buljongtärning i en gryta. Skala och skiva moroten. Lägg morotsskivorna och blomkålsbuketterna i buljongen och koka dem mjuka.

2
Tillsätt sockerärtor och spenat. Smaka av soppan med salt och peppar, strö över färsk timjan.

3
Bred osten på brödskivorna. Lägg skinka på två av skivorna. Täck med de andra skivorna med osten nedåt mot skinkan. Rosta i smörgåsgrill i 3–4 minuter. Dela de dubbla smörgåsarna på diagonalen.

Scroll to Top