Du behöver

  • 250 g skinka färsk
  • 0.5 msk soja
  • 0.5 msk ingefära färsk riven
  • 1 dl ananasjuice från konserv
  • 1 msk kycklingfond konc
  • 0.5 dl vatten
  • 0.5 msk majsstärkelse
  • 1 msk vinäger
  • 1 msk tomatpuré
  • 2 msk strösocker
  • 2 st champinjoner
  • 0.33 st purjolök
  • 0.5 st röd paprika
  • 4 skiva ananas i juice
  • salt svartpeppar
  • sesamfrön

Servera med:

jasminris kokt
sallad

Det här behövs till 2 port:

Gör så här

1
Skär köttet i strimlor och lägg i en bunke med soja och riven ingefära. Blanda runt så att alla bitarna får färg.

2
Blanda ananasjuice med kycklingfond, vatten, majsstärkelse, vinäger, tomatpuré och socker i en gryta och rör om. Koka upp och tillsätt köttet lite i taget och rör om. Låt grytan sjuda i 5 minuter.

3
Tillsätt skivade champinjoner, skivad purjolök, paprika och ananas i bitar. Låt allt sjuda i 2 minuter. Smaka av med salt och peppar och strö över sesamfrön. Servera grytan med jasminris och en sallad.