Du behöver
- 250 g skinka färsk
- 0.5 msk soja
- 0.5 msk ingefära färsk riven
- 1 dl ananasjuice från konserv
- 1 msk kycklingfond konc
- 0.5 dl vatten
- 0.5 msk majsstärkelse
- 1 msk vinäger
- 1 msk tomatpuré
- 2 msk strösocker
- 2 st champinjoner
- 0.33 st purjolök
- 0.5 st röd paprika
- 4 skiva ananas i juice
- salt svartpeppar
- sesamfrön
Servera med:
jasminris kokt
sallad
Det här behövs till 2 port:
Gör så här
1
Skär köttet i strimlor och lägg i en bunke med soja och riven ingefära. Blanda runt så att alla bitarna får färg.
2
Blanda ananasjuice med kycklingfond, vatten, majsstärkelse, vinäger, tomatpuré och socker i en gryta och rör om. Koka upp och tillsätt köttet lite i taget och rör om. Låt grytan sjuda i 5 minuter.
3
Tillsätt skivade champinjoner, skivad purjolök, paprika och ananas i bitar. Låt allt sjuda i 2 minuter. Smaka av med salt och peppar och strö över sesamfrön. Servera grytan med jasminris och en sallad.