Kladdkaka med hallon

Du behöver 100 g smör eller margarin 100 g mörk choklad 2 dl vetemjöl 2 tsk vaniljsocker 1 tsk bakpulver 1 krm salt 2 dl...

Du behöver

  • 100 g smör eller margarin
  • 100 g mörk choklad
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 krm salt
  • 2 dl strösocker
  • 150 g kesella 1 %
  • 2 st ägg
  • 100 g hallon färska eller djupfrysta

Ugn: 200°

Det här behövs till ca 10 bitar:

Gör så här

1
Smält smör och hackad choklad på svag värme under omrörning.

2
Blanda mjöl, vaniljsocker, bakpulver och salt.

3
Vispa ihop socker, kesella och ägg och rör ner i mjölblandningen tillsammans med chokladblandningen.

4
Häl smeten i smord form, 24 cm i diameter. Strö över hallon och grädda i 20 minuter.

Scroll to Top