Du behöver

  • 0.5 pkt jäst (25 g)
  • 2.5 dl vatten eller mjölk
  • 2 msk flytande fett
  • 1 msk ljus sirap
  • 0.5 tsk salt
  • 6.5 dl glutenfri mjölmix
  • 8 skiva hårdost (grevé-, herrgård- eller prästost)

Ugn: 250°

Det här behövs till 8 bullar:

Gör så här

1
Smula jästen och rör ut med degspadet (vätska + fett) som du först värmt till fingervärme (37°).

2
Tillsätt sirap, salt och det mesta av mjölmixen. Arbeta samman till en deg och låt jäsa i övertäckt bunke i 30–40 minuter.

3
Pudra över degen med mer mjölmix och arbeta samman till en hanterbar deg.

4
Baka ut 8 bullar och lägg på en papperstäckt plåt. Täck över plåten och låt bullarna jäsa i 20–30 minuter.

5
Hyvla åtta skivor ost och lägg en skiva på varje bulle. Placera plåten mitt i ugnen och grädda i 10 minuter. Låt kallna i bakduk.