Kräftpaj

Du behöver Pajdeg: 3 dl vetemjöl 1 msk dill torkad 125 g smör 2 msk snaps eller vatten Fyllning: 1 st kräftstjärtar 170 g kräftstjärtar...

Du behöver

Pajdeg:

3 dl vetemjöl
1 msk dill torkad
125 g smör
2 msk snaps eller vatten

Fyllning:

1 st kräftstjärtar 170 g kräftstjärtar
1 st purjolök stor
1 msk smör
2 msk dill klippt

Äggstanning:

125 g färskost chili
1 dl mjölk
3 st ägg
salt svartpeppar

Ugn: 225°

Det här behövs till 6–8 port:

Gör så här

1
Mixa vetemjöl, dill och smör i bitar till en smulig massa i matberedaren med kniven monterad. Tillsätt snaps eller vatten och kör tills det bildas en boll.

2
Tryck ut degen i en pajform, ca 24 cm i diameter, med mjölad hand. Låt pajen stå i kylen, ca 30 minuter.

3
Nagga pajdegen med en gaffel och förgrädda i mitten av ugnen, 10 minuter.

4
Låt kräftstjärtarna rinna av i en sil. Skiva purjolöken och fräs den i en stekpanna med smör tills den blir mjuk. Lägg den i pajskalet och fördela kräftstjärtarna över. Strö över dill.

5
Vispa samman färskosten med mjölken och sedan med äggen. Salta och peppra. Häll äggstanningen över fyllningen och grädda i mitten av ugnen, ca 25 minuter.

Scroll to Top