Kycklingpaj

Du behöver Pajdeg: 1 dl cashewnötter naturella 3 dl dinkelmjöl siktat 100 g smör 2 msk vatten Fyllning: 1 st grillad kyckling 5 st vitlöksstänger...

Du behöver

Pajdeg:

1 dl cashewnötter naturella
3 dl dinkelmjöl siktat
100 g smör
2 msk vatten

Fyllning:

1 st grillad kyckling
5 st vitlöksstänger
150 g champinjoner
2 st stjälkar selleri
1 msk smör

Äggstanning:

3 st ägg stora
2 dl creme fraiche med karljohan, timjan och citron Arlaköket
salt svartpeppar
1 dl cashewnötter

Dekoration:

1 st paprika orange

Ugn: 225°

Det här behövs till 6–8 port:

Gör så här

1
Mixa cashewnötter, dinkelmjöl och smör i bitar till en smulig massa i matberedaren med kniven monterad. Tillsätt vattnet och kör tills det bildas en boll.

2
Tryck ut degen i en pajform, ca 24 cm i diameter, med mjölad hand. Låt pajen stå i kylen, ca 30 minuter.

3
Nagga pajdegen med en gaffel och förgrädda i mitten av ugnen, 10 minuter.

4
Bena ur kycklingen, skär köttet i bitar och fördela i pajskalet. Fräs skivade vitlöksstänger, champinjoner i bitar och skivad selleri i en stekpanna med smör några minuter. Lägg över kycklingbitarna i formen.

5
Vispa samman ägg och crème fraiche. Salta och peppra och häll över fyllningen. Strö över cashewnötterna. Grädda pajen i mitten av ugnen, ca 25 minuter. Dekorera pajen med paprikabitar.

Scroll to Top