Du behöver

  • 3 dl bulgur hel
  • 1 msk smör eller margarin
  • 5 dl vatten
  • 1 st grönsaksbuljongtärning
  • 0.5 dl hackad dill
  • 8 st sparris gröna
  • 100 g sockerärter
  • 4 st hårdkokta ägg
  • sallat blandad
  • 8 st körsbärstomater
  • 400 g lax varmrökt
  • 2 dl gräddfil
  • 1 dl matlagningsyoghurt
  • 1 msk senap
  • 1 dl hackade örter t ex dill, persilja
  • salt och peppar

Det här behövs till 4 port:

Gör så här

1
Fräs bulgurn i smör. Tillsätt vatten och buljong, och koka upp. Rör om och koka under lock i 12 minuter. Låt svalna. Blanda med dill.

2
Bryt av nedersta delen på sparrisen, dela den på mitten och förväll i 4 minuter. Förväll sockerärterna i 3 minuter.

3
Skala och dela äggen i klyftor. Lägg upp bulgur, sallat, delade tomater, sparris, sockerärter, ägg och lax i bitar.

4
Rör ihop gräddfil, yoghurt, senap och örter. Smaka av med salt och peppar och servera till salladen.