Du behöver
- 3 dl bulgur hel
- 1 msk smör eller margarin
- 5 dl vatten
- 1 st grönsaksbuljongtärning
- 0.5 dl hackad dill
- 8 st sparris gröna
- 100 g sockerärter
- 4 st hårdkokta ägg
- sallat blandad
- 8 st körsbärstomater
- 400 g lax varmrökt
- 2 dl gräddfil
- 1 dl matlagningsyoghurt
- 1 msk senap
- 1 dl hackade örter t ex dill, persilja
- salt och peppar
Det här behövs till 4 port:
Gör så här
1
Fräs bulgurn i smör. Tillsätt vatten och buljong, och koka upp. Rör om och koka under lock i 12 minuter. Låt svalna. Blanda med dill.
2
Bryt av nedersta delen på sparrisen, dela den på mitten och förväll i 4 minuter. Förväll sockerärterna i 3 minuter.
3
Skala och dela äggen i klyftor. Lägg upp bulgur, sallat, delade tomater, sparris, sockerärter, ägg och lax i bitar.
4
Rör ihop gräddfil, yoghurt, senap och örter. Smaka av med salt och peppar och servera till salladen.