Du behöver

  • 0.5 pkt jäst (25 g)
  • 2 dl mjölk laktosfri
  • 1 msk strösocker
  • 0.5 tsk salt
  • 5 dl vetemjöl
  • 100 g margarin (skuret i bitar)

Till penslingen:

0.5 dl mjölk laktosfri
1 msk strösocker
2 tsk kanel malen

Ugn: 250°

Det här behövs till 12 bullar:

Gör så här

1
Rör ut den smulade jästen i kall mjölk. Tillsätt socker, salt och det mesta av vetemjölet.

2
Arbeta degen väl och lägg i margarinet (det mjuknar under jäsningen och blir då lätt att arbeta in). Låt jäsa i 60 minuter.

3
Arbeta ihop degen med mer vetemjöl innan du bakar ut på bordet. Forma 12 släta bullar och låt dem jäsa på plåten i drygt 30 minuter.

4
Pensla bullarna med mjölk. Blanda socker och kanel, och strö över. Grädda mitt i ugnen till lagom färg, ca 10 minuter. Låt kallna i bakduk.