Du behöver
- 0.5 pkt jäst (25 g)
- 2 dl mjölk laktosfri
- 1 msk strösocker
- 0.5 tsk salt
- 5 dl vetemjöl
- 100 g margarin (skuret i bitar)
Till penslingen:
0.5 dl mjölk laktosfri
1 msk strösocker
2 tsk kanel malen
Ugn: 250°
Det här behövs till 12 bullar:
Gör så här
1
Rör ut den smulade jästen i kall mjölk. Tillsätt socker, salt och det mesta av vetemjölet.
2
Arbeta degen väl och lägg i margarinet (det mjuknar under jäsningen och blir då lätt att arbeta in). Låt jäsa i 60 minuter.
3
Arbeta ihop degen med mer vetemjöl innan du bakar ut på bordet. Forma 12 släta bullar och låt dem jäsa på plåten i drygt 30 minuter.
4
Pensla bullarna med mjölk. Blanda socker och kanel, och strö över. Grädda mitt i ugnen till lagom färg, ca 10 minuter. Låt kallna i bakduk.