Du behöver

Pajdeg:

1.5 dl grahamsmjöl
1.5 dl vetemjöl
100 g smör
0.5 dl crème fraîche

Fyllning:

150 g babyspenat
2 st ägg
250 g keso chili
1 tsk honung
salt och peppar
50 g valnötter

Servera med:

cocktailtomater röda och gula

Ugn: 225°

Det här behövs till ca 6 port:

Gör så här

1
Mixa grahamsmjöl, vetemjöl och smör i bitar till en smulig massa i matberedaren med kniven monterad. Tillsätt crème fraiche och kör tills det bildas en boll.

2
Tryck ut degen i en avlång pajform, 10×30 cm, med mjölad hand. Låt pajen stå i kylen, ca 30 minuter.

3
Nagga pajdegen med en gaffel och förgrädda i mitten av ugnen, ca 9 minuter.

4
Skölj spenaten i ett durkslag med kallt vatten. Koka upp vatten och häll över spenaten så att den slakar. Spola av den med kallat vatten och krama ur vattnet.

5
Vispa samman ägg och keso. Tillsätt spenat, honung, salt och peppar. Fördela i pajskalet. Dekorera med valnötter. Grädda pajen i mitten av ugnen, ca 20 minuter. Servera med cocktailtomater.