Du behöver

  • 1.5 kg fläskkarré benfri

Marinad:

0.5 st apelsin
0.5 dl olja
0.25 dl kalvfond konc
1 msk honung
1 msk ingefära riven
2 st vitlöksklyftor
1 tsk sambal oelek

Till grillningen:

äpple grillade klyftor
vitlökssmör

Ugn: 175°

Det här behövs till 6–8 port:

Gör så här

1
Blanda samman saft och rivet skal från apelsinen med olja, fond, honung, ingefära, riven vitlök och sambal oelek i en skål.

2
Lägg köttet i en plastpåse och tillsätt hälften av marinaden. Förslut påsen och marinera köttet över natten.

3
Ta upp köttet och lägg det i en ugnssäker form. Stek i ugn med digital termometer tills innertemperaturen är 65°.

4
Skiva köttet i 2 cm tjocka skivor. Pensla med resten av marinaden och grilla i 2 minuter per sida. Servera med sallad, grillade äppelklyftor och ev vitlökssmör.