Du behöver
- 3 st äggvitor
- 40 g hasselnötter
- 1.25 dl strösocker
- 2 msk kakao
Kräm:
3 st äggulor
1 dl strösocker
0.75 dl vispgrädde
100 g smör
Garnering:
mörk choklad
Ugn: 150°
Det här behövs till 6 bitar:
Gör så här
1
Vispa äggvitorna till hårt skum. Blanda hackade nötter, socker och kakao, och vänd ner i äggvitorna.
2
Blanda till en smet och bred ut i en rund form, 24 cm i diameter, med bakpapper i botten.
3
Grädda i 30 minuter och låt svalna. Ta bort pappret och lägg tårtbottnen på ett fat.
4
Blanda äggulor, socker och grädde i en kastrull, och sjud på svag värme tills krämen tjocknar. Låt svalna lite och vispa i rumsvarmt smör i klickar.
5
Bred krämen på kakan och garnera med hyvlad choklad.