Du behöver
- 0.5 st paprika gul
- 0.5 st röd paprika
- 0.25 st chilipeppar röd spansk
- 4 st plommontomater
- 0.5 st vitlöksklyfta
- 1 st schalottenlök
- 0.5 st gurka
- 1 msk kycklingfond konc
- 4 dl vatten
- 1 tsk örtsalt Trocomare
- 1 krm svartpeppar
- tabasco
- 1 tsk olivolja
- 1 tsk citron pressad saft
Servera med:
2 st wienerkorv
paprika rör och gul
Det här behövs till 2 port:
Gör så här
1
Kärna ur paprikorna och chilin, och skär plommontomaterna i bitar. Skala vitlök och schalottenlök.
2
Lägg alltsammans tillsammans med gurkan i matberedaren med kniven monterad. Tillsätt fond och mixa grönsakerna till en jämn puré.
3
Tillsätt vatten och smaka av med örtsalt, peppar, tabasco, olivolja och citron. Servera soppan kall.
4
Skär korvarna i bitar och stek på medelvärme tills de är varma. Trä upp på spett och servera till soppan. Strö hackad paprika över soppan och servera.