Gazpacho med korvspett

Du behöver 0.5 st paprika gul 0.5 st röd paprika 0.25 st chilipeppar röd spansk 4 st plommontomater 0.5 st vitlöksklyfta 1 st schalottenlök 0.5...

Du behöver

  • 0.5 st paprika gul
  • 0.5 st röd paprika
  • 0.25 st chilipeppar röd spansk
  • 4 st plommontomater
  • 0.5 st vitlöksklyfta
  • 1 st schalottenlök
  • 0.5 st gurka
  • 1 msk kycklingfond konc
  • 4 dl vatten
  • 1 tsk örtsalt Trocomare
  • 1 krm svartpeppar
  • tabasco
  • 1 tsk olivolja
  • 1 tsk citron pressad saft

Servera med:

2 st wienerkorv
paprika rör och gul

Det här behövs till 2 port:

Gör så här

1
Kärna ur paprikorna och chilin, och skär plommontomaterna i bitar. Skala vitlök och schalottenlök.

2
Lägg alltsammans tillsammans med gurkan i matberedaren med kniven monterad. Tillsätt fond och mixa grönsakerna till en jämn puré.

3
Tillsätt vatten och smaka av med örtsalt, peppar, tabasco, olivolja och citron. Servera soppan kall.

4
Skär korvarna i bitar och stek på medelvärme tills de är varma. Trä upp på spett och servera till soppan. Strö hackad paprika över soppan och servera.

Scroll to Top