Du behöver

  • 300 g mandelmassa
  • 2 st ägg
  • 1 msk kakao

Mousse:

250 g jordgubbar
2 st ägg
1 dl strösocker
2 st gelatinblad
0.5 dl apelsin pressad
1 dl vispgrädde
1 dl grekisk yoghurt

Garnering:

jordgubbar

Ugn: 175°

Det här behövs till 10 bitar:

Gör så här

1
Kör mandelmassa, ägg och kakao till en slät smet i matberedaren eller riv mandelmassan och vispa den med ägg och kakao.

2
Häll smeten i en rund form med löstagbar kant och grädda i 15 minuter. Låt kallna.

3
Mixa jordgubbarna. Vispa ägg och socker pösigt. Låt gelatinbladen ligga i kallt vatten i 5 minuter.

4
Värm apelsinsaften. Ta upp gelatinbladen och låt dem smälta i saften.

5
Blanda ner jordgubbarna i äggsmeten och rör i saften med gelatinet. Vispa grädden och vänd ner tillsammans med yoghurten.

6
Häll smeten i formen och låt den stå kallt i 4 timmar för att stelna. Garnera med jordgubbar strax före servering.


Kommentar:
Tårtan går att frysa in. Ta ut den 45 minuter före servering.