Du behöver
- 300 g mandelmassa
- 2 st ägg
- 1 msk kakao
Mousse:
250 g jordgubbar
2 st ägg
1 dl strösocker
2 st gelatinblad
0.5 dl apelsin pressad
1 dl vispgrädde
1 dl grekisk yoghurt
Garnering:
jordgubbar
Ugn: 175°
Det här behövs till 10 bitar:
Gör så här
1
Kör mandelmassa, ägg och kakao till en slät smet i matberedaren eller riv mandelmassan och vispa den med ägg och kakao.
2
Häll smeten i en rund form med löstagbar kant och grädda i 15 minuter. Låt kallna.
3
Mixa jordgubbarna. Vispa ägg och socker pösigt. Låt gelatinbladen ligga i kallt vatten i 5 minuter.
4
Värm apelsinsaften. Ta upp gelatinbladen och låt dem smälta i saften.
5
Blanda ner jordgubbarna i äggsmeten och rör i saften med gelatinet. Vispa grädden och vänd ner tillsammans med yoghurten.
6
Häll smeten i formen och låt den stå kallt i 4 timmar för att stelna. Garnera med jordgubbar strax före servering.
Tårtan går att frysa in. Ta ut den 45 minuter före servering.