Du behöver

  • 12 st kycklingben
  • grillolja
  • 1 st chili torr grillkryddblandning, Santa Maria

Potatissallad:

1.5 kg delikatesspotatis
2 msk olivolja
flingsalt
8 st salladslökar
4 st vitlöksstänger
1 dl persilja hackade
1 dl svarta oliver

Dressing:

2 msk olivolja
1 msk vitvinsvinäger
1 msk grov, söt och stark senap
2 msk kapris
salt svartpeppar

Ugn: 225°

Det här behövs till 4 port:

Gör så här

1
Borsta och skölj potatisen. Dela den eventuellt. Lägg i en långpanna, ringla över oljan och vänd runt. Strö över flingsalt. Rosta potatisen i mitten av ugnen, ca 25 minuter.

2
Blanda samman olja, vinäger, senap och kapris till dressingen. Smaka av med salt och peppar.

3
Lägg den rostade potatisen i en skål och vänd runt dressingen. Tillsätt skivad salladslök, vitlöksstänger, persilja, basilika och oliver strax före serveringen.

4
Pensla lätt med grillolja på kycklingbenen och gnid in chili rub. Grilla kycklingbenen, ca 25 minuter. Vänd flera gånger under tiden.