Du behöver

  • 100 g smör laktosfritt
  • 1.25 dl strösocker
  • 3 st stora ägg
  • 5 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk malen ingefära
  • 1 dl mjölk laktosfri

Marängtopp:

2 st äggvitor
1 dl strösocker

Ugn: 175°

Gör så här

1
Rör fettet med sockret och tillsätt äggen, ett i taget. Blanda mjöl och bakpulver och sikta i smeten.

2
Tillsätt ingefäran och blanda samman. Häll i mjölken och rör om.

3
Dela upp smeten i 16 muffinsformar och grädda på mittfalsen i 15 minuter.

4
Vispa äggvitorna hårt och tillsätt sockret under fortsatt vispning.

5
Spritsa eller klicka marängsmet ovanpå varje muffins och grädda i ytterligare 20 minuter. Kakorna kan frysas.