Du behöver
- 100 g smör laktosfritt
- 1.25 dl strösocker
- 3 st stora ägg
- 5 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 1 tsk malen ingefära
- 1 dl mjölk laktosfri
Marängtopp:
2 st äggvitor
1 dl strösocker
Ugn: 175°
Gör så här
1
Rör fettet med sockret och tillsätt äggen, ett i taget. Blanda mjöl och bakpulver och sikta i smeten.
2
Tillsätt ingefäran och blanda samman. Häll i mjölken och rör om.
3
Dela upp smeten i 16 muffinsformar och grädda på mittfalsen i 15 minuter.
4
Vispa äggvitorna hårt och tillsätt sockret under fortsatt vispning.
5
Spritsa eller klicka marängsmet ovanpå varje muffins och grädda i ytterligare 20 minuter. Kakorna kan frysas.