Spenatplättar med keso och räkor

Du behöver 1 dl fullkornsvetemjöl ljust och milt 1 dl vetemjöl 4 dl mjölk 2 st ägg 2 krm salt 2 krm strösocker 75 g...

Du behöver

  • 1 dl fullkornsvetemjöl ljust och milt
  • 1 dl vetemjöl
  • 4 dl mjölk
  • 2 st ägg
  • 2 krm salt
  • 2 krm strösocker
  • 75 g spenat förvälld eller fryst, tinad och urkramad
  • matfett för stekning

Servera med:

150 g minikeso
50 g räkor skalade
ruccolasallad
paprika

Det här behövs till 2 port:

Gör så här

1
Vispa samman mjöl och 2 dl mjölk till en slät smet. Späd med resten av mjölken och vispa ner äggen.

2
Smaksätt med salt och socker. Blanda ner hackad spenat.

3
Stek plättar i en plättpanna med lite matfett. Stapla plättarna i högar och servera med keso, räkor, rucolasallat och hackad paprika.

Scroll to Top