Du behöver
- 2 st ägg
- 1 dl strösocker
- 1.5 dl vetemjöl
- 1.5 tsk bakpulver
- 1 msk vatten
- 212.5 g bär vi valde hallon och blåbär
Topping:
50 g kokosfett smält och laktosfritt
0.5 dl strösocker (gärna rör-)
1 st ägg
2 dl kokosflingor
Servera med:
crème fraîche (laktosfri)
Ugn: 250°
Det här behövs:
Gör så här
1
Klä en liten långpanna, 20×30 cm, med bakplåtspapper. Klipp ett jack i vardera hörnet på pappret så att det ligger an formen.
2
Vispa ägg och socker till en luftig massa. Sikta i mjöl och bakpulver. Tillsätt vattnet och rör om så att allt blandar sig. Skrapa ned smeten i långpannan och grädda mitt i ugnen, 5 minuter.
3
Blanda under tiden fettet med sockret och tillsätt ägget och kokosflingorna.
4
Strö bären över kakan och klicka på kokosblandningen. Fortsätt gräddningen i ytterligare 10 minuter.
5
Låt kakan svalna av innan du skär upp i rutor och serverar med crème fraiche till.