Bärkaka i långpanna

Du behöver 2 st ägg 1 dl strösocker 1.5 dl vetemjöl 1.5 tsk bakpulver 1 msk vatten 212.5 g bär vi valde hallon och blåbär...

Du behöver

  • 2 st ägg
  • 1 dl strösocker
  • 1.5 dl vetemjöl
  • 1.5 tsk bakpulver
  • 1 msk vatten
  • 212.5 g bär vi valde hallon och blåbär

Topping:

50 g kokosfett smält och laktosfritt
0.5 dl strösocker (gärna rör-)
1 st ägg
2 dl kokosflingor

Servera med:

crème fraîche (laktosfri)

Ugn: 250°

Det här behövs:

Gör så här

1
Klä en liten långpanna, 20×30 cm, med bakplåtspapper. Klipp ett jack i vardera hörnet på pappret så att det ligger an formen.

2
Vispa ägg och socker till en luftig massa. Sikta i mjöl och bakpulver. Tillsätt vattnet och rör om så att allt blandar sig. Skrapa ned smeten i långpannan och grädda mitt i ugnen, 5 minuter.

3
Blanda under tiden fettet med sockret och tillsätt ägget och kokosflingorna.

4
Strö bären över kakan och klicka på kokosblandningen. Fortsätt gräddningen i ytterligare 10 minuter.

5
Låt kakan svalna av innan du skär upp i rutor och serverar med crème fraiche till.

Scroll to Top