Du behöver

  • matfett till formen
  • 1 dl pofiber (potatisfiber, Semper)
  • 9 dl glutenfri mjölmix (vi använde Finax)
  • 2 tsk brödkrydda mald
  • 2 tsk salt
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 tsk bikarbonat
  • 0.5 l lättyoghurt eller filmjölk
  • 1 dl ljus sirap

Ugn: 175°

Det här behövs till ett bröd:

Gör så här

1
Smörj en avlång bakform som rymmer 1 1/2 l och bröa med pofiber.

2
Mät upp de torra ingredienserna, dvs pofiber, mjölmix, brödkryddor, salt, bakpulver och bikarbonat.

3
Tillsätt den syrade mjölken samt sirap och rör om till en smet.

4
Skrapa ned smeten i bakformen och grädda brödet på andra falsen nerifrån i den uppvärmda ugnen, ca 50 minuter.

5
Låt brödet svalna i bakduk och frys in det som inte går åt direkt. Skär gärna upp i skivor först, så är det bara att ta ut det som behövs efter hand.