Du behöver
- matfett till formen
- 1 dl pofiber (potatisfiber, Semper)
- 9 dl glutenfri mjölmix (vi använde Finax)
- 2 tsk brödkrydda mald
- 2 tsk salt
- 1 tsk bakpulver
- 2 tsk bikarbonat
- 0.5 l lättyoghurt eller filmjölk
- 1 dl ljus sirap
Ugn: 175°
Det här behövs till ett bröd:
Gör så här
1
Smörj en avlång bakform som rymmer 1 1/2 l och bröa med pofiber.
2
Mät upp de torra ingredienserna, dvs pofiber, mjölmix, brödkryddor, salt, bakpulver och bikarbonat.
3
Tillsätt den syrade mjölken samt sirap och rör om till en smet.
4
Skrapa ned smeten i bakformen och grädda brödet på andra falsen nerifrån i den uppvärmda ugnen, ca 50 minuter.
5
Låt brödet svalna i bakduk och frys in det som inte går åt direkt. Skär gärna upp i skivor först, så är det bara att ta ut det som behövs efter hand.