Du behöver
- 7 st tomater
- 1 st aubergine
- 1 st gul lök
- 1 st vitlöksklyfta
- 0.5 st röd chilipeppar
- 2 msk olivolja
- 1 dl matlagningsvin vitt
- 0.5 kruka basilika
- 0.5 kruka oregano
- salt och peppar
- 500 g färsk ravioli
- 1 dl parmesanost riven
Det här behövs till 4 port:
Gör så här
1
Skär ett kryss i tomaternas stjälkfästen och låt dem ligga i kokande vatten i 2 minuter.
2
Dra av skalet och skär bort stjälkfästet. Skär tomaterna i bitar. Skär auberginen i bitar och skala och hacka lök och vitlök.
3
Kärna ur och strimla chilin och fräs den i olja med aubergine, lök och vitlök. Tillsätt tomater och vin, och koka i 10 minuter.
4
Krydda med hackade örter, salt och peppar. Koka raviolin enligt anvisningarna på förpackningen. Servera raviolin med tomatröran. Strö över ost.