Du behöver

  • 7 st tomater
  • 1 st aubergine
  • 1 st gul lök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 0.5 st röd chilipeppar
  • 2 msk olivolja
  • 1 dl matlagningsvin vitt
  • 0.5 kruka basilika
  • 0.5 kruka oregano
  • salt och peppar
  • 500 g färsk ravioli
  • 1 dl parmesanost riven

Det här behövs till 4 port:

Gör så här

1
Skär ett kryss i tomaternas stjälkfästen och låt dem ligga i kokande vatten i 2 minuter.

2
Dra av skalet och skär bort stjälkfästet. Skär tomaterna i bitar. Skär auberginen i bitar och skala och hacka lök och vitlök.

3
Kärna ur och strimla chilin och fräs den i olja med aubergine, lök och vitlök. Tillsätt tomater och vin, och koka i 10 minuter.

4
Krydda med hackade örter, salt och peppar. Koka raviolin enligt anvisningarna på förpackningen. Servera raviolin med tomatröran. Strö över ost.