Räkcrêpes med sting

Läckra crêpes med räkor, purjo, dill och spansk peppar passar fint till sommarlunch eller som lätt kvällsrätt med sallad till.

Du behöver

  • 3 st ägg
  • 2.5 dl vetemjöl
  • 6 dl mjölk
  • 0.5 tsk salt
  • 50 g smör + 1 msk

Fyllning:

4 dl mjölk
1 msk kycklingfond konc
4 msk vetemjöl
0.5 st röd spansk peppar
1 dl purjolök
2 msk dill
300 g räkor skalade
salt och peppar

Gratinering:

2 dl riven ost

Ugn: 225°

Det här behövs till 4 port:

Gör så här

1
Vispa ihop ägg, mjöl och 3 dl av mjölken. Tillsätt resten av mjölken och saltet. Smält 50 g smör och vispa ner i smeten. Stek tunna pannkakor i en stekpanna. Lägg dem på hög med en remsa smörgåspapper emellan så att de inte klibbar ihop.

2
Vispa samman mjölk, fond och mjöl i en kastrull. Koka upp och sjud sedan i 3 minuter under omrörning. Hacka spansk peppar, purjolök och dill, och tillsätt det tillsammans med räkorna. Smaka av med salt och peppar.

3
Lägg en sked av fyllning på varje pannkaka. Vik in sidorna och rulla ihop till paket. Lägg rullarna i en smord ugnssäker form.

4
Strö över osten. Gratinera mitt i ugnen ca 10 minuter tills osten smält och fått fin färg. Servera med sallad.

Scroll to Top