Du behöver
- 125 g smör
- 4.5 dl vetemjöl
- 1.5 dl strösocker
- 1.5 tsk bakpulver
- 1 st ägg
Fyllning:
1 3/4 dl hallonsylt -2 dl
Dekoration:
florsocker
Ugn: 175°
Det här behövs till ca 12 bitar:
Gör så här
1
Lägg smör, vetemjöl, socker, bakpulver och ägg i matberedaren med kniven monterad och kör tills det bildas en boll.
2
Tryck ut degen i en pajform med löstagbar kant, 26 cm i diameter, och upp på kanterna. Ta undan lite deg för rutmönstret. Bred ut hallonsylten över degen.
3
Rulla smala rullar av resterande deg och forma ett rutmönster över sylten. Om du vill kan du kavla ut degresterna och ta ut små blommor med ett litet mått. Lägg dem i rutorna.
4
Grädda kakan i mitten av ugnen, ca 20 minuter. Låt kakan svalna och sikta över florsocker före serveringen.