Du behöver

  • 3 msk havrekli
  • 1 dl mjölk
  • 0.5 st gul lök
  • 1 st ägg
  • 1 msk kalvfond konc
  • 400 g nötfärs
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 0.5 tsk timjan
  • 2 msk matfett
  • 4 dl tomater passerade eller krossade

Servera med:

quinoa kokt
sallad

Det här behövs till 2×2 port:

Gör så här

1
Lägg havrekli och mjölk i en bunke och låt det svälla i 10 minuter. Rör om och tillsätt riven lök, ägg, fond, nötfärs, salt, peppar och timjan. Rör om till en smidig färs.

2
Hetta upp en stekpanna med matfett och platta ut färsen i pannan. Dela den i fyra delar. Stek delarna ca 3 minuter per sida.

3
Häll passerade tomater runt om biffarna och låt puttra med i 5 minuter. Servera biffarna med kokt quinoa och sallad.