Du behöver
- 3 msk havrekli
- 1 dl mjölk
- 0.5 st gul lök
- 1 st ägg
- 1 msk kalvfond konc
- 400 g nötfärs
- 1 tsk salt
- 2 krm svartpeppar
- 0.5 tsk timjan
- 2 msk matfett
- 4 dl tomater passerade eller krossade
Servera med:
quinoa kokt
sallad
Det här behövs till 2×2 port:
Gör så här
1
Lägg havrekli och mjölk i en bunke och låt det svälla i 10 minuter. Rör om och tillsätt riven lök, ägg, fond, nötfärs, salt, peppar och timjan. Rör om till en smidig färs.
2
Hetta upp en stekpanna med matfett och platta ut färsen i pannan. Dela den i fyra delar. Stek delarna ca 3 minuter per sida.
3
Häll passerade tomater runt om biffarna och låt puttra med i 5 minuter. Servera biffarna med kokt quinoa och sallad.