Du behöver
- 400 g potatis
- 4 st morötter
- 10 dl vatten
- 1 st grönsaksbuljongtärning
- 250 g broccoli
- 250 g blomkål
- 1 st purjolök
- 6 st wienerkorv
- 2 dl lätt crème fraiche
- salt och peppar
- 1 dl hackad persilja
Det här behövs till 4 port:
Gör så här
1
Skala potatis och morötter, och skär i bitar. Koka upp vatten och buljongtärning och lägg i rotfrukterna. Koka i 10 minuter.
2
Dela broccoli och blomkål i mindre buketter. Skölj purjolöken och skiva den. Lägg ner broccoli, blomkål och purjolök i grytan.
3
Koka i 5 minuter. Dela varje korv i 4–5 bitar och lägg ner i grytan tillsammans med crème fraiche.
4
Koka upp och smaka av med salt och peppar. Strö över persilja.