Du behöver

  • 400 g potatis
  • 4 st morötter
  • 10 dl vatten
  • 1 st grönsaksbuljongtärning
  • 250 g broccoli
  • 250 g blomkål
  • 1 st purjolök
  • 6 st wienerkorv
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • salt och peppar
  • 1 dl hackad persilja

Det här behövs till 4 port:

Gör så här

1
Skala potatis och morötter, och skär i bitar. Koka upp vatten och buljongtärning och lägg i rotfrukterna. Koka i 10 minuter.

2
Dela broccoli och blomkål i mindre buketter. Skölj purjolöken och skiva den. Lägg ner broccoli, blomkål och purjolök i grytan.

3
Koka i 5 minuter. Dela varje korv i 4–5 bitar och lägg ner i grytan tillsammans med crème fraiche.

4
Koka upp och smaka av med salt och peppar. Strö över persilja.