Du behöver

  • 500 g falukorv
  • 6 st potatis
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 st rödlök
  • 2 msk smör eller margarin
  • 0.5 st aubergine
  • 3 st tomater
  • 1 st paprika gul
  • salt och peppar
  • 2 msk färsk basilika
  • 1.5 dl turkisk yoghurt
  • 2 msk senap

Det här behövs till 4 port:

Gör så här

1
Tärna falukorven. Skala och tärna potatis, och hacka vitlök och rödlök. Stek potatis, vitlök och lök i en stekpanna med smör, 10 minuter.

2
Skär aubergine, tomater och paprika i tärningar. Låt auberginen fräsa med potatisen i 5 minuter.

3
Fräs korven för sig och blanda ner i potatispytten tillsammans med tomater och paprika.

4
Låt allt bli varmt och krydda med salt, peppar och basilika. Rör ihop yoghurt och senap, och servera till pytten.