Du behöver

  • 2 st kycklingfiléer
  • salt svartpeppar
  • 1 tsk persillade
  • 1 msk matfett flytande
  • 200 g kikärtor kokta
  • 50 g ruccolasallad
  • 50 g grönsallad
  • 0.5 st rädisor knippe
  • 2 st selleristjälkar
  • 1 msk färsk koriander grovriven

Dressing:

1 dl lätt crème fraiche
0.25 g saffran
1 tsk kycklingfond konc
salt och peppar

Ugn: 225°

Det här behövs till 2 port:

Gör så här

1
Salta och krydda kycklingen med svartpeppar och persillade. Lägg den i en smord ugnssäker form och ringla över matfettet.

2
Stek filéerna i mitten av ugnen, ca 25 minuter. Låt dem vila, ca 5 minuter. Skär sedan upp i skivor.

3
Skölj kikärtorna och blanda med rucolasallat, grönsallat, delade rädisor, skivad selleri och koriander. Lägg kycklingen ovanpå.

4
Blanda crème fraiche med saffran, fond och lite salt och peppar till en dressing. Späd med lite vatten om du tycker den blir för tjock.