Du behöver
- 2 st kycklingfiléer
- salt svartpeppar
- 1 tsk persillade
- 1 msk matfett flytande
- 200 g kikärtor kokta
- 50 g ruccolasallad
- 50 g grönsallad
- 0.5 st rädisor knippe
- 2 st selleristjälkar
- 1 msk färsk koriander grovriven
Dressing:
1 dl lätt crème fraiche
0.25 g saffran
1 tsk kycklingfond konc
salt och peppar
Ugn: 225°
Det här behövs till 2 port:
Gör så här
1
Salta och krydda kycklingen med svartpeppar och persillade. Lägg den i en smord ugnssäker form och ringla över matfettet.
2
Stek filéerna i mitten av ugnen, ca 25 minuter. Låt dem vila, ca 5 minuter. Skär sedan upp i skivor.
3
Skölj kikärtorna och blanda med rucolasallat, grönsallat, delade rädisor, skivad selleri och koriander. Lägg kycklingen ovanpå.
4
Blanda crème fraiche med saffran, fond och lite salt och peppar till en dressing. Späd med lite vatten om du tycker den blir för tjock.