Du behöver

  • 2 st ägg
  • 1.5 dl strösocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk kanel malen
  • 1 dl flytande fett (laktosfritt)
  • 3 dl morötter fint rivna

Att breda ovanpå:

0.5 dl crème fraîche (laktosfri)
1.5 dl florsocker
1 tsk rivet citronskal

Ugn: 175°

Det här behövs:

Gör så här

1
Smörj och mjöla en hålform och mät upp ingredienserna.

2
Vispa ägg och socker till en pösig massa. Tillsätt mjölet blandat med bakpulver och kanel, fett och morotsrasp.

3
Skrapa ned smeten i formen och grädda på andra falsen nerifrån i 30–35 minuter.

4
Blanda ingredienserna till florsockerblandningen. Låt kakan svalna innan du brer på den. Servera!