Pasta med chorizo

Du behöver 3 st chorizo 1 st gul lök 1 st vitlöksklyfta 2 msk olivolja 175 g shiitakesvamp eller champinjoner 1 st pepparfrukt 2 dl...

Du behöver

  • 3 st chorizo
  • 1 st gul lök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 2 msk olivolja
  • 175 g shiitakesvamp eller champinjoner
  • 1 st pepparfrukt
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 msk färsk timjan
  • 3 msk persilja
  • 1 dl parmesanost riven

Servera med:

pasta t ex bucatini en tjock och ihålig spaghetti
sky ca 4 dl
3 msk vetemjöl
2 msk sherry torr
0.5 dl röd vinbärsgelé
salt svartpeppar

Svamptillbehör:

70 g bacontärningar stekta
200 g champinjoner eller kantareller
2 msk smör

Rotfrukter:

0.5 st kålrot i stavar
4 st morötter i bitar
1 kg delikatesspotatis små
10 st steklök skalade
2 msk rapsolja
1 msk flingsalt
2 st rosmarin kvistar

Ugn: 225º

Det här behövs till 4 port:

Gör så här

1
Skiva korven, skala och hacka lök och vitlök. Fräs korv, lök och vitlök i olja. Tillsätt svampen i bitar och fräs med tills vätskan kokat in.

2
Lägg i strimlad pepparfrukt och grädde. Krydda med timjan och persilja. Blanda med kokt pasta och strö över parmesanost.

3
Tillsätt vatten och buljongtärning. Låt steken bräsera (koka färdigt) under lock tills innertemperaturen i köttet är 75°. (Det tar ca 1 1/4-2 timmar, beroende på hur mört köttet är. Stick in en köttermometer efter halva tiden.) Ta upp köttet och låt det vila 15 minuter innan det skärs upp i tunna skivor.

4
Sila skyn och mät upp den. Koka upp den under omrörning tillsammans med redningen av vatten och vetemjöl. Späd med grädde och smaksätt med sherry och vinbärsgelé. Smaka av med salt och peppar och eventuellt soja. Låt såsen sjuda 5 minuter under omrörning.

5
Stek bacon och delade champinjoner i en stekpanna, ca 5 minuter. Koka haricots vertsen i lättsaltat vatten 4 minuter. Låt dem rinna av i ett durkslag och blanda sedan med champinjoner och bacon. Lägg upp på serveringsfatet tillsammans med steken.

6
Ansa, skala och dela rotfrukterna. Skrubba potatisen ren. Lägg allt i en långpanna med bakplåtspapper. Ringla över oljan och rör om med händerna så att alla bitar blir oljade. Salta, peppra och krydda med rosmarin. Stek i mitten av ugnen, ca 30 minuter. Rör om en gång under tiden. Servera steken med sås, vinbärsgelé, de rostade rotfrukterna och svamptillbehör.

7
Lägg upp sparris och tortellini på varma tallrikar och ringla över såsen. Servera genast gärna med någon sallad.

Scroll to Top