Saft och sylt av samma bär

Du behöver 3 l hallon 2 l vatten 30 g vinsyra eller citronsyra 1 tsk natriumbensoat Till saften: 2 kg strösocker Till sylten: 500 g...

Du behöver

  • 3 l hallon
  • 2 l vatten
  • 30 g vinsyra eller citronsyra
  • 1 tsk natriumbensoat

Till saften:

2 kg strösocker

Till sylten:

500 g strösocker

Det här behövs till drygt 2 liter saft:

Gör så här

1
Lägg hallonen i en stor rostfri bunke. Häll över kallt vatten, vin- eller citronsyra och natriumbensoat. Rör om. Låt stå 1 dygn i kylen eller på annat kallt ställe.

2
Tillsätt 2 kg strösocker i saften och rör tills sockret löser sig. Fyll upp i rena flaskor och förvara kallt.

3
Bären läggs i en gryta och kokas upp med 500 g strösocker. Koka sakta i ca 15 minuter.

4
För ev fastare sylt kan du reda med potatismjöl utrört med lite vatten. Fyll på rena burkar och förvara kallt.

Scroll to Top