Du behöver

  • 2 st makrillfilé
  • salt och peppar
  • ströbröd
  • matfett

Chutney:

250 g rabarber
0.5 st rödlök
0.75 dl strösocker
1 msk vinäger fikonvinäger
1 st ingefära liten bit
1 st stjärnanis
0.5 st lagerblad
salt svartpeppar

Servera med:

kokt potatis
sallad
citron

Det här behövs till 2 port:

Gör så här

1
Skär rabarbern i bitar och skiva löken. Lägg i en gryta och tillsätt socker, vinäger, ingefära, stjärnanis och lagerblad.

2
Koka chutneyn under omrörning, ca 15 minuter. Smaka av med salt och svartpeppar. Lägg upp i en burk.

3
Salta och peppra makrillfiléerna. Vänd dem i störbröd och stek dem i en stekpanna med matfett, ca 3 minuter per sida. Servera med chutney, kokt potatis, sallad och citron.