Du behöver
- 2 pkt bacon
- 1 st gul lök
- 250 g champinjoner
- 1 msk smör eller margarin
- 1 st röd paprika
- 1 st vitlöksklyfta
- 4 dl matlagningsgrädde
- 100 g kvibille gräddädel
- salt och peppar
Garnera med:
hackad persilja
Servera med:
pasta t ex pappardelle
Det här behövs till 4 port:
Gör så här
1
Skär baconet i små bitar och stek tills det fått fin färg. Ta upp och lägg det på hushållspapper och låt rinna av.
2
Skala och hacka löken och skiva svampen. Fräs ett par minuter i smör. Lägg i strimlad paprika och hackad vitlök.
3
Lägg i bacon och tillsätt grädden. Koka upp och smula i osten. Låt osten smälta ner och smaka av med peppar och eventuellt lite salt. Strö över persilja. Servera till pasta.
Pappardelle är en bredare variant av en klassisk tagliatelle.