Du behöver

  • 8 st makrillfilé
  • 1 dl mjöl grovt
  • salt
  • 2 msk smör + jungfruolivolja

Havtornsvinägrett:

0.5 dl havtornsjuice
1 msk äppelcidervinäger
1 tsk salt
0.5 dl rapsolja
svartpeppar några vrid på kvarnen

Potatissallad:

800 g potatis färsk
0.5 dl äppelcidervinäger
0.5 st vitlök kingsolo
1 tsk salt
5 st svartpeppar vrid på
1 msk fransk senap
1 dl rapsolja
1 st rödlök
0.5 st purjolök
1 st rädisor knippe
1 dl rucolasallad
2 cm pepparrot
0.5 dl bladpersilja hackad

Servera med:

citronklyfta

Det här behövs till 4 port:

Gör så här

1
Potatissallad: Koka potatisen, blanda äppelcider, riven vitlök, salt & peppar, senap och oljan till en vinägrett.

2
Skiva lökarna och rädisorna fint. Riv pepparroten fint. Skölj rucolasalladen.

3
Skär den kokta potatisen i bitar. Det är bra om potatisen är varm. Blanda allting till en potatissallad.

4
Havtornsvinägrett: Blanda havtornsjuicen med vinäger, salt, peppar och sist olja i en kastrull. Värm på svag värme.

5
Vänd filéerna i grovt rågmjöl, salta och stek sakta i smör och olivolja på medelgod värme.

6
Lägg upp salladen och makrillen på tallrikar, häll över den varma hävtornsvinägretten. Servera genast med ev en citronklyfta.