Du behöver

  • 3 dl vatten
  • 100 g smör
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 krm salt
  • 3 st ägg

Fyllning:

2 st äggulor
2 msk strösocker
2.5 dl vispgrädde
100 g nougat Odense
0.5 dl pecannötter hackade

Dekoration:

50 g mörk choklad 70 %

Ugn: 200°

Det här behövs till 4 port:

Gör så här

1
Koka upp vatten och smör i en kastrull. Vispa ner mjöl och salt. Låt smeten svalna. Vispa i äggen, ett i taget, och rör kraftigt mellan varje.

2
Lägg smeten i en stor spritspåse och spritsa 8 avlånga bakelser på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen, i ca 25 minuter. Ta ut plåten och stick hål med en gaffel på ena långsidan på bakelserna. Grädda ytterligare 5 minuter. Låt kallna på ett bakgaller.

3
Fyllning: Vispa äggulor och socker fluffigt. Vispa grädden. Smält nougaten i en skål i mikron, i ca 30 sekunder. Rör ner nougaten i äggblandningen och vänd ner grädde och hackade nötter. Lägg över fyllningen i en spritspåse.

4
Dela bakelserna på längden och spritsa i fyllningen. Lägg på locket. Smält choklad till dekoration och ringla över bakelserna. Servera genast.