Du behöver

  • 0.5 kg musslor
  • 0.5 st gul lök
  • 1.5 dl vitt vin
  • 1 st lime
  • 1.5 msk sweet chilisås
  • 0.5 tsk salt
  • svartpeppar
  • 250 g räkor färska eller frysta
  • 1 dl rucolasallad
  • rosésallad röda mangoldskott och

Servera med:

limeklyfta

Det här behövs till 4 port:

Gör så här

1
Kontrollera att musslorna är hela och sluter sig. Tvätta musslorna i kallt vatten. Värm på en kastrull, lägg i musslorna, skivad lök och vitt vin. Sätt på ett lock och skaka lite på kastrullen. Koka tills musslorna öppnar sig. Häll upp på ett fat för avkylning.

2
Riv det gröna skalet från limen och pressa ur juicen. Blanda med chilisås, salt och peppar. Blanda i skalade räkor och de urtagna musslorna. men spara skalen för uppläggning.

3
Skölj salladen i kallt vatten. Lägg upp salladen och musselskalen på tallrikar, lägg i de marinerade skaldjuren. Servera med en limeklyfta.


Kommentar:
Spara gärna musselfonden, den är väldigt god att koka sås på eller som grund till en fiskgryta.