Du behöver
- 0.5 kg musslor
- 0.5 st gul lök
- 1.5 dl vitt vin
- 1 st lime
- 1.5 msk sweet chilisås
- 0.5 tsk salt
- svartpeppar
- 250 g räkor färska eller frysta
- 1 dl rucolasallad
- rosésallad röda mangoldskott och
Servera med:
limeklyfta
Det här behövs till 4 port:
Gör så här
1
Kontrollera att musslorna är hela och sluter sig. Tvätta musslorna i kallt vatten. Värm på en kastrull, lägg i musslorna, skivad lök och vitt vin. Sätt på ett lock och skaka lite på kastrullen. Koka tills musslorna öppnar sig. Häll upp på ett fat för avkylning.
2
Riv det gröna skalet från limen och pressa ur juicen. Blanda med chilisås, salt och peppar. Blanda i skalade räkor och de urtagna musslorna. men spara skalen för uppläggning.
3
Skölj salladen i kallt vatten. Lägg upp salladen och musselskalen på tallrikar, lägg i de marinerade skaldjuren. Servera med en limeklyfta.
Spara gärna musselfonden, den är väldigt god att koka sås på eller som grund till en fiskgryta.