Du behöver

Pajdeg:

3 dl vetemjöl
2 msk socker
125 g smör eller margarin
1 st ägg

Fyllning:

3 st nektariner
200 g mandelmassa
100 g smör eller margarin
4 st ägg
2 msk vetemjöl
2 msk pinjenötter

Servera med:

Vispad grädde eller glass

Ugn: 200°/175°

Det här behövs till 8 port:

Gör så här

1
Mät upp mjöl och socker och finfördela smöret häri. Tillsätt ägget och arbeta ihop till en deg.

2
Kavla ut och lägg i en form med löstagbar botten, 23 cm i diameter, och låt stå kallt i 30 minuter. Nagga bottnen och grädda i 10 minuter.

3
Dela, kärna ur och skär nektarinerna i klyftor.

4
Riv mandelmassan i en skål. Rör i smöret och tillsätt äggen ett i taget under vispning. Vänd i mjölet och häll smeten i pajformen. Lägg i nektarinklyftorna och strö över pinjenötter.

5
Grädda i 25 minuter, täck över med folie om pajen blir för mörk. Servera med en klick grädde eller glass.