Du behöver

  • 4 st ägg separera gulor och vitor
  • 0.5 dl rörsocker strö-
  • 0.5 dl sötningsmedel strö-
  • 0.5 dl hett vatten
  • 1.25 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver

Hallontopping:

125 g hallon färska eller frysta
0.5 dl crème fraîche mager

Garnera med:

hallon

Ugn: 175°

Det här behövs:

Gör så här

1
Välj en bakform som rymmer 1 1/2 l. Täck gärna botten med bakplåtspapper innan du smörjer och bröar formen, så att du är säker på att kakan släpper.

2
Separera äggen. Vispa vitorna hårt. Vispa gulorna med sockret, sötningsmedlet och det heta vattnet.

3
Mät upp mjöl och bakpulver i en skål.

4
Vänd samman alla ingredienser och skrapa ned smeten i formen. Grädda på andra falsen nerifrån i 30 minuter.

5
Hallontopping: Mixa 125 g färska eller frysta hallon och bind samman moset med 1/2 dl–1 dl mager crème fraiche. Bre toppingen över sockerkakan och garnera med hallon. Kakan kan såklart serveras utan topping.