Du behöver
- 0.5 l tranbär
- 0.5 dl vatten
- 1.5 dl florsocker + 1 dl
- 1 tsk vaniljsocker
- 2 st äggulor
- 2 st äggvitor
- 0.5 dl kokosflingor
- 1.5 msk apelsinlikör
- 2 dl vispgrädde
Kokos- och vit chokladsås:
150 g vit choklad
1.5 dl grädde
2 msk apelsinlikör
1.5 msk kokosflingor
Gör så här
1
Hetta upp bär och vatten till kokpunkten. Häll i en sil och passera med hjälp av en slev. Tillsätt 1,5 dl pudersocker och låt svalna.
2
Vispa äggvitorna till hårt skum och äggulorna med resten av pudersockret och vaniljsockret.
Vispa också grädden och blanda sedan alla ingredienser i bärmoset, äggvitorna till sist.
Vispa också grädden och blanda sedan alla ingredienser i bärmoset, äggvitorna till sist.
3
Häll allt i en form och ställ i frysen minst 4 timmar.
4
Gör såsen: Smält chokladbitarna med grädde i en skål som du ställer över sjudande vatten. Smaksätt såsen med apelsinlikör och kokos.
5
När fyra timmar gått, ta fram formen ur frysen. Doppa formen hastigt i hett vatten och stjälp upp parfaiten på serveringsfat. Dekorera med tunna mandel- eller havreflarn och kokos- och vitchokladsås.