Du behöver
- 4 msk ströbröd
- 1 dl vatten
- 1 dl grädde
- 750 g köttfärs
- 1 st ägg
- 10 cm purjolök
- 1 msk senap
- 2 msk chilisås
- 1 dl mjölk
- 1 tsk oregano
- salt och peppar
- 200 g champinjoner
- 100 g skinka rökt
- 10 st körsbärstomater
- 1 dl riven ost
Garnera med:
kryddgrönt
Ugn: 200°/250°
Det här behövs till 6 port:
Gör så här
1
Låt ströbrödet svälla i vatten och grädde i 5 minuter. Rör i köttfärs, ägg, finstrimlad purjolök, senap och chilisås.
2
Späd med mjölk till lagom konsistens och krydda med oregano, salt och peppar.
3
Blanda i skivade champinjoner, spara några till garnering, och strimlad skinka. Lägg färsen i en smord ugnsfast form och baka i ugn i 40 minuter.
4
Lägg på resten av svampen, delade tomater och strö över ost. Gratinera i 250°, 20 minuter. Garnera med kryddgrönt.