Du behöver

  • 4 msk ströbröd
  • 1 dl vatten
  • 1 dl grädde
  • 750 g köttfärs
  • 1 st ägg
  • 10 cm purjolök
  • 1 msk senap
  • 2 msk chilisås
  • 1 dl mjölk
  • 1 tsk oregano
  • salt och peppar
  • 200 g champinjoner
  • 100 g skinka rökt
  • 10 st körsbärstomater
  • 1 dl riven ost

Garnera med:

kryddgrönt

Ugn: 200°/250°

Det här behövs till 6 port:

Gör så här

1
Låt ströbrödet svälla i vatten och grädde i 5 minuter. Rör i köttfärs, ägg, finstrimlad purjolök, senap och chilisås.

2
Späd med mjölk till lagom konsistens och krydda med oregano, salt och peppar.

3
Blanda i skivade champinjoner, spara några till garnering, och strimlad skinka. Lägg färsen i en smord ugnsfast form och baka i ugn i 40 minuter.

4
Lägg på resten av svampen, delade tomater och strö över ost. Gratinera i 250°, 20 minuter. Garnera med kryddgrönt.