Du behöver
- 3 st ägg
- 1.5 dl strösocker
- 1 dl flytande fett med råge
- 2 msk kallt vatten
- 3 dl glutenfri mjölmix jag använde Finax
- 1.5 tsk bakpulver
Glasyr:
1.5 dl solroskärnor
0.75 dl flytande fett
4 msk strösocker
2 msk glutenfri mjölmix
1.5 msk mjölk
Ugn: 175°
Gör så här
1
Smörj lätt och klä en långpanna, som mäter 20×30 cm, med bakplåtspapper.
2
Vispa ägg och socker till en luftig smet. Tillsätt fettet, vattnet och mjölmixen blandat med bakpulvret.
3
Häll smeten i den klädda långpannan och grädda, strax under mitten, i 20 minuter.
4
Glasyr: Rosta solroskärnorna i en het stekpanna utan fett och hacka dem grovt. Blanda ingredienserna till glasyren i en kastrull och värm under omrörning tills blandningen tjocknar.
5
Bred smeten ovanpå kakan och grädda i ytterligare ca 20 minuter. Låt kakan svalna innan du skär upp den i rutor. Kakan kan frysas.