Hjortronkaka

Du behöver 2.25 dl vetemjöl 1 tsk bakpulver 0.75 dl strösocker eller ljust muscovadosocker 1 tsk rosépeppar 125 g smör 0.75 dl marsanpulver 3 msk...

Du behöver

  • 2.25 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 0.75 dl strösocker eller ljust muscovadosocker
  • 1 tsk rosépeppar
  • 125 g smör
  • 0.75 dl marsanpulver
  • 3 msk philadelphiaost

Fyllning:

5 dl hjortronssylt

Dekorera med:

citronmeliss

Servera med:

Vispad grädde

Dekorera med:

citronmeliss

Ugn: 175°

Det här behövs till en kaka, 24 cm i diameter:

Gör så här

1
Lägg mjöl, bakpulver, socker och rosépeppar i skålen till matberedaren med kniven monterad. Kör tills rosépepparn är söndersmulad.

2
Tillsätt smöret i bitar, marsánpulver, philadelphiaost och kör tills en degboll bildas. Tryck ut degen i en bakform med löstagbar botten.

3
Bred ut sylten på botten och grädda kakan mitt i ugnen i 20–25 minuter. Servera kakan avsvalnad med löst vispad grädde. Dekorera kakan med citronmeliss.

Scroll to Top