Du behöver
- 2.25 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 0.75 dl strösocker eller ljust muscovadosocker
- 1 tsk rosépeppar
- 125 g smör
- 0.75 dl marsanpulver
- 3 msk philadelphiaost
Fyllning:
5 dl hjortronssylt
Dekorera med:
citronmeliss
Servera med:
Vispad grädde
Dekorera med:
citronmeliss
Ugn: 175°
Det här behövs till en kaka, 24 cm i diameter:
Gör så här
1
Lägg mjöl, bakpulver, socker och rosépeppar i skålen till matberedaren med kniven monterad. Kör tills rosépepparn är söndersmulad.
2
Tillsätt smöret i bitar, marsánpulver, philadelphiaost och kör tills en degboll bildas. Tryck ut degen i en bakform med löstagbar botten.
3
Bred ut sylten på botten och grädda kakan mitt i ugnen i 20–25 minuter. Servera kakan avsvalnad med löst vispad grädde. Dekorera kakan med citronmeliss.