Du behöver
- 1 dl salta jordnötter
- 50 g smör eller margarin
- 1.5 dl kokosflingor
- 1 dl strösocker
- 0.5 dl glutenfri mjölmix
- 1 msk mjölk eller vatten
Ugn:175°
Gör så här
1
Hacka jordnötterna grovt. Täck en plåt med bakplåtspapper.
2
Smält matfettet i en kastrull. Tillsätt jordnötter, kokosflingor, socker, mjölmix, och vätskan.
3
Värm blandningen under omrörning så att ingredienserna blandar sig och nästan når kokpunkten.
4
Klicka ut teskedsstora klickar på plåten och bred ut klickarna något.
5
Grädda mitt i ugnen till lagom färg, i knappt 7 minuter.
6
Låt flarnen svalna av lite innan du lossar dem från plåten. Lägg över dem på ett bakgaller och låt svalna helt. Förvara i rumstemperatur i burk med tätslutande lock.