Jordnötsflarn

Jordnötter är inte nötter i vanlig bemärkelse utan en baljväxt ur samma familj som sojabönan.

Du behöver

  • 1 dl salta jordnötter
  • 50 g smör eller margarin
  • 1.5 dl kokosflingor
  • 1 dl strösocker
  • 0.5 dl glutenfri mjölmix
  • 1 msk mjölk eller vatten

Ugn:175°

Gör så här

1
Hacka jordnötterna grovt. Täck en plåt med bakplåtspapper.

2
Smält matfettet i en kastrull. Tillsätt jordnötter, kokosflingor, socker, mjölmix, och vätskan.

3
Värm blandningen under omrörning så att ingredienserna blandar sig och nästan når kokpunkten.

4
Klicka ut teskedsstora klickar på plåten och bred ut klickarna något.

5
Grädda mitt i ugnen till lagom färg, i knappt 7 minuter.

6
Låt flarnen svalna av lite innan du lossar dem från plåten. Lägg över dem på ett bakgaller och låt svalna helt. Förvara i rumstemperatur i burk med tätslutande lock.

Scroll to Top