Marinerade torkade tomater

Du behöver plommontomater ca 500 g gula och röda små 2 st vitlöksklyftor rosmarinkvistar dragonkvist timjankvistar 1 tsk flingsalt 1 tsk svartpeppar hel olivolja ca...

Du behöver

  • plommontomater ca 500 g gula och röda små
  • 2 st vitlöksklyftor
  • rosmarinkvistar
  • dragonkvist
  • timjankvistar
  • 1 tsk flingsalt
  • 1 tsk svartpeppar hel
  • olivolja ca 2 dl mild

Ugn: 80°

Det här behövs till en burk:

Gör så här

1
Skölj och dela tomaterna på längden. Skrapa ur det mesta av kärnorna och lägg tomathalvorna på en plåt med bakplåtspapper.

2
Torka tomaterna i minst 10 timmar med ugnsluckan på glänt, gärna med varmluft. Vänd tomaterna en gång under tiden.

3
Varva tomater, skivad vitlök, örtkvistar, salt och stött svartpeppar i burken. Häll över olivolja så det täcker tomaterna. Förvara i kylen. Låt tomaterna stå minst 1vecka innan du använder dem. Oljan kan användas till dressing.

Scroll to Top