Du behöver
- plommontomater ca 500 g gula och röda små
- 2 st vitlöksklyftor
- rosmarinkvistar
- dragonkvist
- timjankvistar
- 1 tsk flingsalt
- 1 tsk svartpeppar hel
- olivolja ca 2 dl mild
Ugn: 80°
Det här behövs till en burk:
Gör så här
1
Skölj och dela tomaterna på längden. Skrapa ur det mesta av kärnorna och lägg tomathalvorna på en plåt med bakplåtspapper.
2
Torka tomaterna i minst 10 timmar med ugnsluckan på glänt, gärna med varmluft. Vänd tomaterna en gång under tiden.
3
Varva tomater, skivad vitlök, örtkvistar, salt och stött svartpeppar i burken. Häll över olivolja så det täcker tomaterna. Förvara i kylen. Låt tomaterna stå minst 1vecka innan du använder dem. Oljan kan användas till dressing.