Paprikasoppa

Du behöver 1 st gul lök 2 st röda paprikor 0.25 st peppar spansk 1 msk olivolja 5 dl vatten 1 st hönsbuljongtärning salt peppar,...

Du behöver

  • 1 st gul lök
  • 2 st röda paprikor
  • 0.25 st peppar spansk
  • 1 msk olivolja
  • 5 dl vatten
  • 1 st hönsbuljongtärning
  • salt peppar, socker
  • 1 dl matlagningsgrädde

Servera med:

2 msk basilika strimlad
skinkmacka varm

Det här behövs till 2 port:

Gör så här

1
Skala och hacka löken. Dela, kärna ur och tärna paprikorna. Strimla pepparfrukten och fräs allt i olja.

2
Späd med vatten och buljongtärning och koka i 10 minuter. Mixa soppan slät.

3
Smaka av med salt, peppar och socker och tillsätt grädde. Koka upp och servera med strimlad basilika i soppan och en varm skinkmacka till.

Scroll to Top