Björnbär i form

Du behöver 250 g björnbär färska eller halvtinade 0.5 msk potatismjöl 0.5 msk strösocker 4 st ägg 0.5 dl strösocker 2 msk maizena majsstärkelse 1...

Du behöver

  • 250 g björnbär färska eller halvtinade
  • 0.5 msk potatismjöl
  • 0.5 msk strösocker
  • 4 st ägg
  • 0.5 dl strösocker
  • 2 msk maizena majsstärkelse
  • 1 tsk rivet citronskal kan uteslutas

Servera med:

2 dl kaffegrädde

Ugn: 175°

Det här behövs till 4 pers:

Gör så här

1
Smörj en ugnssäker form med raka höga kanter och bottna med bären. Blanda potatismjöl och socker och strö över bären.

2
Separera äggen och vispa gulorna med sockret till en luftig massa. Tillsätt maizena och rivet citronskal (kan uteslutas).

3
Vispa vitorna till ett fast skum och blanda försiktigt med äggulesmeten.

4
Häll den skummiga blandningen över bären i formen och grädda i ca 30 minuter. Servera direkt med kylskåpskall kaffegrädde till.

Scroll to Top