Du behöver
- 250 g björnbär färska eller halvtinade
- 0.5 msk potatismjöl
- 0.5 msk strösocker
- 4 st ägg
- 0.5 dl strösocker
- 2 msk maizena majsstärkelse
- 1 tsk rivet citronskal kan uteslutas
Servera med:
2 dl kaffegrädde
Ugn: 175°
Det här behövs till 4 pers:
Gör så här
1
Smörj en ugnssäker form med raka höga kanter och bottna med bären. Blanda potatismjöl och socker och strö över bären.
2
Separera äggen och vispa gulorna med sockret till en luftig massa. Tillsätt maizena och rivet citronskal (kan uteslutas).
3
Vispa vitorna till ett fast skum och blanda försiktigt med äggulesmeten.
4
Häll den skummiga blandningen över bären i formen och grädda i ca 30 minuter. Servera direkt med kylskåpskall kaffegrädde till.