Kasslergratäng med ris

Du behöver 3 dl ris 600 g kassler 1 st purjolök 200 g champinjoner 1 msk smör eller margarin peppar 1 st burk krossade tomater...

Du behöver

  • 3 dl ris
  • 600 g kassler
  • 1 st purjolök
  • 200 g champinjoner
  • 1 msk smör eller margarin
  • peppar
  • 1 st burk krossade tomater
  • 2 msk fransk senap
  • 2 msk oregano
  • 3 st äggvitor
  • 2 dl crème fraîche

Ugn: 200°

Det här behövs till 4 port:

Gör så här

1
Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen och bred ut det i en ugnsfast form. Strimla kasslern och strö ovanpå tillsammans med skivad purjolök.

2
Skiva svampen och stek i smör. Krydda med peppar och lägg över i formen.

3
Blanda krossade tomater, senap och oregano och häll i formen.

4
Vispa äggvitorna till hårt skum och blanda med crème fraiche. Bred ovanpå kasslern och gratinera i 20 minuter.

Scroll to Top