Cupavci (från Marias kakburk)

Det här receptet fick jag från en kvinna som kom, om jag inte minns helt fel, från Bosnien.

Du behöver

Smet

4 st ägg
6 dl socker
4 dl mjölk
2 dl rapsolja
8 dl mjöl
1 msk bakpulver

Glasyr

2 dl mjölk
100 st mörk choklad
250 g smör
6 msk socker
kokos (2 påsar)

Gör så här

1
Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner resten av ingredienserna.

2
Häll smeten i en pappersklädd långpanna och grädda på 200 grader i 20-30 min.

3
Låt kakan svalna och skär den sedan i bitar.

4
Gör glasyren: Smält allt i en kastrull.

5
Doppa kakorna i glasyren, det fungerar bra att använda en gaffel.

6
Täck sedan kakorna med kokos och låt dem stå en stund.

Scroll to Top