Jordärtskockssoppa

Du behöver 1 bitar rotselleri ca 125 g 500 g jordärtskockor lime 2 st vitlöksklyftor 1 msk smör 3 dl vitt vin 8 dl vatten...

Du behöver

  • 1 bitar rotselleri ca 125 g
  • 500 g jordärtskockor
  • lime
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 msk smör
  • 3 dl vitt vin
  • 8 dl vatten
  • 2 msk kycklingfond konc
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 msk honung
  • salt vitpeppar

Dekorera med:

färsk timjan

Det här behövs till 4 port:

Gör så här

1
Skala och dela rotselleri och jordärtskockor i bitar. Lägg dem i kallt vatten med lime eller citron så att de inte mörknar.

2
Fräs skivad vitlök med rotfrukterna i en gryta med smör. Tillsätt vin, vatten, fond och grädde. Låt sjuda ca 20 minuter tills alla rotfrukter är mjuka. Känn efter med en provsticka.

3
Mixa soppan slät med en mixerstav eller i en matberedare. Smaka av med honung, salt och peppar. Dekorera med timjan.

Scroll to Top