Du behöver
- 1 bitar rotselleri ca 125 g
- 500 g jordärtskockor
- lime
- 2 st vitlöksklyftor
- 1 msk smör
- 3 dl vitt vin
- 8 dl vatten
- 2 msk kycklingfond konc
- 2 dl vispgrädde
- 1 msk honung
- salt vitpeppar
Dekorera med:
färsk timjan
Det här behövs till 4 port:
Gör så här
1
Skala och dela rotselleri och jordärtskockor i bitar. Lägg dem i kallt vatten med lime eller citron så att de inte mörknar.
2
Fräs skivad vitlök med rotfrukterna i en gryta med smör. Tillsätt vin, vatten, fond och grädde. Låt sjuda ca 20 minuter tills alla rotfrukter är mjuka. Känn efter med en provsticka.
3
Mixa soppan slät med en mixerstav eller i en matberedare. Smaka av med honung, salt och peppar. Dekorera med timjan.